STROJARSKA ŠKOLA
KNJIŽNICA        
home 
početna
obavijesti
prostor
knjižnični fond
informatizacija

naučimo kako
pravilnik
knjižničarka
radovi
plan i program
projekti
moj izbor
album
  • Magic pen : radionica kreativnog pisanja, za sve one koji vole pisati, ali i za one koji žele otkriti do kuda sežu granice njihove vlastite kreativnosti.

Prema primjeru radionice kreativnog pisanja Tobyja Litta (Pjesme mrtvih klinaca) koji je gostovao u Gradskoj knjižnici Rijeka u ožujku 2003., 16-godišnja Lorena Renko (autorica teen romana Nda objavljenog ove godine) pokušat će isprobati taj obrazac na knjižničarima. Ova je radionica živjela prošle sezone, a zatim zaspala sve do Tobyja Litta koji joj je udahnuo novu volju za život.

 

  • Book cafe Moljac: čitateljski klub, za sve one koji vole čitati i imaju potrebu svoja mišljenja dojmove podijeliti s drugima; kroz različite igre upoznavanja, opuštanja, pantomime, znanja, dosjetljivosti, asocijacija, preporuka imenovanih po napitcima koji se mogu naručiti u svakom prosječnom caféu, dvije 15-godišnjakinje (Iva&Vesna) vode svoje vršnjake (a evo, po sili i «oldtajmere») kroz svijet književnosti za tinejdžere. Uz dobru volju i ljubav prema knjizi, za ovu je radionicu obavezna šalica za bijelu kavu koju svaki polaznik donosi sa sobom (ne očekujemo da Istrijani nose svoje šalice sa sobom, skupit ćemo nešto po našim kuhinjskim ormarićima).       

 

  • Patchwork : stvaralačka radionica, u kojoj uz druženje i čavrljanje nastaju otkačeni, nadasve drugačiji predmeti izrađeni maštom i rukama. Radionica u kojoj je međusobna povezanost polaznika najočitija. Ana (18), Matea (17) i Eliza (17) bit će tu ako koja od njih ne bude spriječena.

 

  • Ajmo, goli !: radionica rasprave i druženja koja je inače isključivo namijenjena srednjoškolcima: uz teme  aktualne  mladimaMoj frend junkie-faca ili očajnik? Ako je očajnik, zašto se povodim za njim?; Zašto je tako teško teško reći: volim te?; Pametan=uspješan? Je li znanje mjerilo uspjeha?; «Ako me voliš, spavat ćeš sa mnom»; Kako zamišljam svoju budućnost: u 30-ima se još uvijek sudaram s roditeljima na hodniku ili vodim uspješnu tvrtku?; Glazba u Hrvata - kulturno nasilje, horror ili nešto treće; itd. Petra (18) i Larry (18) osmišljavaju temu. Znači-tema: iznenađenje.

 

  • Teen Tea Time: brbljaonica na engleskom. Moto - «Praviti se Englez  s vremena na vrijeme uopće nije loše». Neformalan oblik druženja podrazumijeva ležernu konverzaciju na engleskom jeziku, prakticiranje znanja stečenih redovnom nastavom. I pijuckanje čaja, naravno. Preporučljivo gripoznima! Engleska verzija Book cafea, s većim otklonom od knjige i naglaskom na zabavi. Nemojte da se nitko ne prijavi, opće je poznati strah od engleskog u Hrvata. Eva(143/4)  će to odraditi uz pomoć Ines (143/4) jer je Maja (143/4) nažalost toga dana u Novigradu.

 

 

 

 home
voditeljica
adresar
obavijesti
u spomen
tablica
skupovi
plan i program
izvješće


korisne adrese

matična služba

iz naših knjižnica

:: Anđeli na netu ::