STROJARSKA ŠKOLA
KNJIŽNICA        
home 
početna
obavijesti
prostor
knjižnični fond
informatizacija

naučimo kako
pravilnik
knjižničarka
radovi
plan i program
projekti
moj izbor
album


CARNetov portaL za škole

OBAVIJESTI

LISTOPAD - Međunarodni mjesec školskih knjižnica

    
kako je Dan prerastao u Mjesec, zašto i kako se obilježava u Hrvatskoj, pogledajte pano u knjižnici  

8. rujna - Međunarodni dan pismenosti

       ovogodišnja misao vodilja - Pismenost je najbolji lijek
Zašto i kako se obilježava - pogledajte pano u školskoj knjižnici, a želite li doznati više: www.hcd.hr

  10. rujna - Hrvatski olimpijski dan
  misao vodilja - Odjeni bijelu majicu kao simbol mira, prijateljstva i sporta, barem 30 minuta se bavi nekim sportskim aktivnostima i promiči duh olimpizma
Kad je ustanovljen, zašto, što svatko od nas može učiniti - pogledajte pano u školskoj knjižnici

Prijave za grupu Infoekoknjižničara u školskoj knjižnici (12.09.2008.)

Sve o provedenom projektu Šutnja nije zlato na školskom webu

U srijedu, 14. studenoga 2007. razred 14, u omladinskom odjelu Gradske knjižnice Rijeka "Stribor", gledao je dijelove (prizore) iz predstave San ivanjske noći, Williama Shakespearea u preradi dramske radionice "Malik".

Povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica, 22. 10. 2007. s početkom u 12,30, u knjižnici Strojarske škole: Spisateljica u knjižnici.
Mlada autorica, Tatjana Udović, predstavit će svoj prvijenac Triesduja, roman temeljen na istinitim događajima iz njezina srednjoškolskog života i svakodnevnog putovanja u školu znamenitom linijom 32 (Rijeka-Opatija).

kako je bilo? pogledajte album

 

Grupa Infoekoknjižničara poduprta financijskim sredstvima pribavljenima kroz natječaj Županije za rad s nadarenim učenicima kroz projekt izrade školskog weba. Prvim dijelom sredstava kupljen je digitalni fotoaparat. Školski web je obnovljen i aktualiziran.
Očekujemo priloge svih nastavnika i učenika kako bi uistinu pratio život Strojarske škole. (iv 11.05.07.)

  Učenik Vlado Milošević uz mentorstvo knjižničarke I. Vladilo sudjelovao na Lidranu 2007. s kazivanjem poezije Tihomira Dunđerovića, Psihoptice. (iv 03.07.)

Povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica 2006. (23. listopad)
              tema: Čitati. Saznati. Činiti (Reading. Knowing. Doing.)
u školskoj knjižnici postavljena izložba Ne uho, dočitnik!- zbirka dočitnika (bookmarka) i njihova povijest (iv 17.10.06.)

U srijedu, 18. 10. 2006. u prigodnom programu GKR i Udruge Romski putevi, povodom predstavljanja romske zbirke knjiga u Gradskoj knjižnici Rijeka, sudjeluju i učenici Strojarske škole, Haljilj Mehmeti, Sulejman Sokolji i Vlado Milošević. Pod vodstvom I. Vladilo izvest će recital na romskom jeziku Jat vašem, Rajka Đurića. (iv 17.10.06.)

U RIJECI PREDSTAVLJENA TEMATSKA ZBIRKA KNJIGA OD 120 NASLOVA VEZANIH ZA ROME I ROMSKU KULTURU Rijeka dobila zbirku romskih knjiga
Zbirka je od jučer dostupna javnosti u Gradskoj knjižnici, a obuhvaća naslove s područja književnosti, kulturologije, sociologije, ljudskih prava, lingvistike, glazbe... na romskom, hrvatskom, engleskom, francuskom, makedonskom, srpskom i njemačkom jeziku
Filolog Ljatif Demir iz Skopja upoznao je skup s činjenicama o romskom jeziku i romskom književnom stvaralaštvu u Europi i svijetuRIJEKA – Bogatim programom, koji je uključivao glazbu, poeziju i predavanje, u riječkoj Narodnoj čitaonici predstavljena je tematska zbirka knjiga od čak 120 naslova vezanih za Rome i romsku kulturu, a koja će obogatiti ponudu Gradske knjižnice Rijeka. Zbirka, koja je od jučer dostupna javnosti, divergentnih je naslova s područja ...
Novi list, 20.10.2006.

 

POZIV UČENICIMA!
Infoekoknjižničari pozivaju učenike zainteresirane za obnavljanje i održavanje mrežnih stranica Škole (web-stranice) da se jave u knjižnicu. Što ne znate o izradi stranica, naučit ćemo zajedno! (iv 05.09.06.)

LIDRANO - scenska igra "Sat lektire", udružene dramske skupine Prometne i Strojarske škole, predložena za županijsko natjecanje. Na županijskom predložena za državno natjecanje.

U Mjesecu hrvatske knjige (15. 10. - 11. 11.)
s temom VRATIMO SE POEZIJI, sudjelovali i učenici Strojarske i Prometne  škole koji su, pod mentorstvom školskih knjižničarki, 9. studenog u večeri SLAM poezije interpretirali suvremene hrvatske (ponajviše riječke) pjesnike.
(dodano 9.10.05)

a bili smo i u ovakvom društvu na završnici 8. veljače:
Akcijom (Čit)ajmo, Rijeko! Riječani izabrali svoju omiljenu knjigu! Mali princ je dokazao da su sve odrasle osobe nekad bile djeca i da se, suprotno onom što tvrdi njegov autor, mnogi od njih toga i sjećaju!
S radošću Vas pozivamo
na završnu večer akcije 
(Čit)ajmo, Rijeko!
u srijedu, 8. veljače 2006. u 19 sati
u Narodnoj čitaonici, Korzo 24
u ugodnom društvu koje čine:
Julijana Matanović, književnica
Aljoša Pužar, kulturolog
Damir Urban, glazbenik
Ranko Lipovšćak, glumac
SLAM-ovci Prometne i Strojarske škole

 

NAJAVA - Međunarodni dan školskih knjižnica 2005. (24. listopad)
obilježit ćemo podjelom novih (barkodiranih) iskaznica učenicima i djelatnicima te upoznavanjem s on-line katalogom knjižnice Strojarske škole te načinom pristupa i korištenja tog kataloga (fond,pregled osobnih zaduženja, rezervacija i sl.)(9.10.05.)

Strojarska škola sudjelovala u projektu INFODAN 2005 u organizaciji Kluba mladih Hrvatske. 15. i 16. travnja školske su programe te informacije o upisima, budućim srednjoškolcima, predstavili naši učenici  Žakula,  Cvitković, Kelečević i Abramović.
Škola je predstavljena i na Riječkom sajmu u organizaciji Obrtničke komore.

 

 ŠKOLA BEZ NASILJA
ODLUKOM NASTAVNIČKOG VIJEĆA ŠKOLA SE UKLJUČILA U UNICEFOV PROJEKT (mentor Vesna Žilić, defektolog)        o projektu
                                               školska pravila       

Povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica, 25. listopada, slijedom glavne teme  Povežimo knjižnice, pismenost i učenje, u školskoj knjižnici je predstavljena virtualna interaktivna učionica Nacionalne i sveučilišne knjižnice o pretraživanju i korištenju izvora znanja. 
Svoje znanje možete provjeriti na adresi:
http://www.nsk.hr/usluge/edukacija_korisnika/virtualna-ucionica/index.html

20. 04. 2004. učenicima predstavljen projekt [MU:V] MALI UČE VELIKE
http://www.grad-rijeka.hr/
"Dobre ideje svakako treba ostvariti. Još jednom ti se pruža prilika da promijeniš svoj grad , ulicu, kvart, park, igralište, ili prostor u kojem živiš, radiš i muvaš se.

26. 04. 2004. otvaranje FESTIVALA ZNANOSTI u Rijeci
Na Festivalu znanosti sudjeluje i Strojarska škola s posternom izložbom 395 godina teleskopa, koja je bila postavljena u školskoj knjižnici, a rezultat je timskog rada učenika finomehaničara (raz.21) u sklopu predmeta finomehanička tehnika, pod mentorstvom Snježane Kučić, prof.

 

22.10.2008

home
voditeljica
adresar
obavijesti
u spomen
tablica
skupovi
plan i program
izvješće


korisne adrese

matična služba

iz naših knjižnica


anđeli su pokrenuli repozitorij i napustili ovo web sjedište